CoderDojo Roermond helpen? Graag!

De organisatie van een CoderDojo vergt aardig wat inzet. We draaien 100% op de inzet van vrijwilligers die graag hun kennis delen of hun tijd inzetten om onze Ninja’s te ondersteunen. Alle hulp is daarom van harte welkom!

Waar kunnen we jouw hulp bij gebruiken?

1. Champion

Als champion ben je verantwoordelijk voor het trekken van de kar op organisatorisch gebied. Je zorgt ervoor dat er iedere maand een nieuwe Dojo klaar staat, vrijwilligers ingepland staan en er een thema is. Daarnaast het evenement klaar staat en de aanmeldingen binnen stromen. Op de dag zelf ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de Dojo, de op- en afbouw en het aansturen van de aanwezige vrijwilligers.

2. Mentor

Als mentor zet je jouw technische skills in voor het voorbereiden, maken en geven van workshops of het bieden van ondersteuning bij reeds bestaande workshops en aanwezig voor de op en afbouw op de dag zelf.

3. Gastheer / Gastvrouw

Als gastheer / gastvrouw ben je verantwoordelijk voor de check-in en verwelkoming van de Ninja’s bij de deur, beantwoorden van vragen van ouders en zorgen dat iedereen zijn plekje vind. Hiervoor is technische kennis niet vereist maar het kan natuurlijk nooit kwaad 😉

4. Overige?

Heb je zelf nog andere ideeën over hoe je CoderDojo Roermond nóg beter kunt maken? Laat het ons vooral weten!

Wat verwachten we van jou als vrijwilliger?

Natuurlijk is het belangrijk dat je affiniteit hebt met techniek en het leuk vind om dit enthousiasme over te brengen op kinderen. Kindvriendelijkheid en geduld speelt hierbij dus een grote rol! Technisch onderlegd zijn is handig maar niet voor alle rollen een vereiste. Als laatste verwachten we dat al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Heb je deze nog niet? Geen probleem, we kunnen deze gratis voor je aanvragen.

Wat kun je als vrijwilliger verwachten?

We zijn een leuk jong team wat niet al te groot is. Samen zorgen we maandelijks voor een succesvolle en uitverkochte Dojo en sturen we aan het einde van de dag 20 Ninja’s met een glimlach op hun gezicht weer naar huis. Hier haal je uiteraard veel zelfvoldoening uit maar ook leuke contacten.

Interesse gewekt?

Is je interesse gewekt en wil je een keer komen kijken om mentor te worden? Laat het ons weten en dan kun je in no time aan de slag!